Renault introduceert de nieuwe Kangoo E-Tech electric. Deze 100% elektrisch aangedreven versie legt de lat hoger dan ooit om te voldoen aan de dagelijkse behoeften van professionals. De grensverleggende bestelwagen biedt een actieradius tot wel 300 km (WLTP*) en moeiteloze prestaties dankzij de 90 kW elektromotor, terwijl het laadvermogen, laadvolume en trekgewicht gelijk zijn aan die van de Renault Kangoo met een verbrandingsmotor. De nieuwe Kangoo E-Tech electric is al te bestellen maar beleeft zijn publieksdebuut 16 tot 20 november tijdens de SOLUTRANS autoshow in Lyon

Tot wel 300 km range

De nieuwe Renault Kangoo E-Tech electric biedt een actieradius tot wel 300 km (WLTP*) dankzij de nieuw ontwikkelde lithium-ion batterij met een bruikbare capaciteit van 45 kWh.

ZES RIJMODI

Voor de aandrijving van de Kangoo E-Tech electric dient een bijzonder efficiënte elektromotor met 90 kW vermogen en 245 Nm koppel dat direct vanuit stilstand beschikbaar is. De rijmodus Eco – waarbij het vermogen en de topsnelheid beperkt wordt – is ideaal voor rijden met lichte lading. Er is ook keuze uit drie niveaus voor regeneratief remmen:

  • Zeilen (display toont B1): beperkte regeneratieve modus, geschikt voor rijden op de snelweg of autowegen.
  • Drive (display toont B2): standaard regeneratieve modus voor veelzijdig gebruik met een ICE-motorgevoel zodra het motorpedaal wordt losgelaten.
  • Brake (display toont B3): maximaal regeneratief remvermogen, ideaal tijdens druk verkeer of op bergwegen.

 

open sesame

Alle voordelen van de nieuwe KANGOO

De elektrisch aangedreven versie van de Renault Kangoo biedt alle voordelen van de versies met een verbrandingsmotor.

Open Sesame by Renault

Het ingenieuze ‘Open Sesame by Renault’ is de breedste zijopening op de markt met een lengte van 1,45 meter. Ook het innovatieve ‘Easy Inside Rack’ is aanwezig: een hoog gemonteerd rek in de laadruimte voor het gemakkelijk vervoeren van lange voorwerpen.

 

 

 

open sesame
open sesame
open sesame

Laadvermogen

Het laadvolume en laadvermogen van de Kangoo E-Tech electric zijn gelijk aan die van de Kangoo met een verbrandingsmotor. De 100% elektrische bestelwagen biedt dus een laadvolume tot 3,9 m3 (4,9 m3 in de toekomstige verlengde versie), een laadvermogen van 600 kg (800 kg in verlengde versie) en tot maar liefst 1.500 kg geremd trekvermogen.

 

Renault Easy Link

De Kangoo is ook uitgerust met multimediasysteem Renault EASY LINK met 8-inch touchscreen, handsfree sleutelkaart, automatische parkeerrem, bijna 60 liter opbergruimte in de cabine inclusief de ‘Renault Easy Life’-lade en drie voorstoelen met centraal neerklapbare rugleuning die de cabine omtoveren in een mobiel kantoor. Tot de uitrusting behoren ook de nieuwste ADAS-rijhulpsystemen, inclusief Adaptive Cruise Control met Stop & Go en de Motorway and Trafic Companion die de eerste stap naar autonoom rijden markeren.

 

 

Smartphone-app

De Renault smartphone-app en het Renault EASY LINK multimediasysteem maken een selectie van specifieke online diensten mogelijk, zoals het programmeren en inplannen van een laadsessie, het op afstand inzien van de batterijlading, het vooraf verwarmen of koelen van het interieur, zoeken naar laadstations in de buurt van de ingestelde reisroute of het berekenen van welke bestemmingen nog toegankelijk zijn met de resterende batterijlading.