Renault Clio en Captur Bi Fuel

Effectief bewezen technologie

De Bi-Fuel modellen van Renault starten op benzine en schakelen dan automatisch over op LPG (Liquified Petroleum Gas). Op deze manier kun je direct geld gaan besparen. Want elke kilometer die jij rijdt, scheelt uiteindelijk in de kosten. Vanaf 5.000 kilometer per jaar rijd je voordeliger in een Renault Bi-Fuel model. Zeker als je veel kilometers moet maken, is het dus zeer aantrekkelijk.

LPG en benzine: hoe werkt dit?

LPG-auto's (de Bi-Fuel-modellen van Renault) zijn niet hetzelfde als hybride elektrische auto's. Bi-Fuel-modellen worden uitgerust met een systeem met 2 tanks: 1 voor benzine en 1 voor LPG. De LPG-tank bevindt zich in de ruimte waar je normaal het reservewiel terug zou vinden. Zo blijft het volume van de bagageruimte behouden. De tank kan worden gevuld via een opening achter de tankklep.

LPG-auto's zijn voorzien van een anti-terugstroomklep. Daarnaast hebben deze modellen ook een apparaat om het vullen bij 80% automatisch te stoppen. Daarnaast hebben ze ook een overstromingsklep en een drukveiligheidsklep voor extra veilig gebruik.

De auto rijdt perfect op zowel benzine als LPG en er kan automatisch tussen de 2 brandstoffen worden geschakeld als één van de tanks leeg is. Je kunt met een handige schakelaar zelf kiezen welke brandstof je wilt gebruiken.

clio bi fuel

Actieradius met gebruik van 2 brandstoffen

clio bi fuel

LPG-auto's (Bi-Fuel modellen van Renault) worden uitgerust met 2 tanks, zodat je nog verder kunt rijden dan ooit tevoren. De LPG-tank bevindt zich op de plek van het reservewiel. Je behoudt zo voldoende opbergruimte én je profiteert van een grotere actieradius.

Eenvoudige en doeltreffende technologie

eenvoudige technologie

Verlaag je kosten en rij meer kilometers. LPG is goedkoper dan benzine en is bij vrijwel alle tankstations te verkrijgen. Het vullen van je tank is net zo eenvoudig als bezine tanken. En tijdens het rijden wissel je met één druk op de knop tussen de benzinemotor en het LPG-systeem.

Bi-fuel betekent schoner en zuiniger rijden

captur in stad

Geen last van milieubeperkingen ten aanzien van de uitstoot in steden. Dus: ga voor LPG en verminder je brandstofverbruik, uitstoot én kosten.

Bi-Fuel modellen

CLIO

oranje clio zen

CAPTUR

Welk motortype past het beste bij jou?

Bij Renault kun je je eigen motor kiezen.

Renault biedt je zo de motor die het beste bij jouw rijgedrag past. Welke dat is, bepaal je zelf. Doe onze eenvoudige en vooral leuke test en vind uit welk motortype het beste bij jou past.

Doe de test