internationale vrouwendag renault

Fijne internationale vrouwendag! 

Op deze dag willen wij wel eens weten; zijn deze cliché's over vrouwen en autorijden nou waar of niet waar?

Cliché #1: vrouwen maken meer ongelukken

Niet waar. Uit cijfers van verzekeraars en overheidsinstanties blijkt dat mannen meer ongelukken maken. Nou is het wel zo dat mannen meer kilometers rijden en dus vaker een ongeluk kunnen veroorzaken. Interessant is wel dat als een vrouw betrokken raakt bij een ongeluk, is er twee keer minder vaak dodelijke afloopt dan wanneer een man ‘m veroorzaakt.

Cliché #2: vrouwen rijden minder roekeloos

Waar. Mannen rijden bijvoorbeeld vaker met een drankje te veel op (23%) ten opzichte van vrouwen (8%). Maar ook over het algemeen rijden ze roekelozer, ze nemen meer risico en rijden vaker te hard. Vrouwen (6%) zijn ook zuiniger op hun auto en stellen noodzakelijke reparaties minder vaak uit dan mannen (13%).

Cliché #3: vrouwen rijden vaker schade

Waar. Maar het verschil is minimaal. Uit onderzoek blijft dat vrouwen maar 0.3% vaker schade claimen dan mannen bij de autoverzekering. Daartegenover staat wel dat mannen hogere bedragen claimen; zo'n €300,- meer per schadegeval.

Cliché #4: vrouwen rijden graag in een kleine auto

Waar. Vrouwen rijden graag in kleine auto's, mannen gaan voor groot. Vandaar dat de TWINGO ook favoriet is bij vrouwen.

Cliché #5: vrouwen rijden graag in een auto met een vrolijke kleur

Gedeeltelijk waar. Ook  bij vrouwen is zwart de meest favoriete kleur, daarna grijs en daarna blauw. Dus om nou te zeggen dat ze allemaal kiezen voor een vrolijk kleurtje... nee helaas!