Ga jij deze winter met je Renault op wintersport? Tijdens de wintersport krijgt jouw auto te maken met zwaardere weersomstandigheden, zeker nu er in veel wintersportgebieden enorme hoeveelheden sneeuw is gevallen. Niets is vervelender dan een probleem met je auto tijdens je vakantie. Maar ook als je in ons koude kikkerland blijft, is een goede voorbereiding essentieel. Temperaturen onder nul kunnen zorgen voor veel gladheid en slipgevaar op de weg. Zorg ervoor dat je de juiste voorbereidingen treft om jouw Renault helemaal winterproof te maken!

1. Meer grip op de weg met winterbanden

In de winter mogen je winterbanden natuurlijk niet ontbreken! Winterbanden zorgen voor een kortere remweg, verbeterde wegligging en voor meer grip op natte, gladde of besneeuwde wegen. Laat je banden op tijd wisselen van zomer- naar winterbanden. Let op dat de profieldiepte van de winterbanden minimaal 5 millimeter moet zijn. In veel wintersportlanden is het gebruik van winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Zelfs met winterbanden moet je tijdens sneeuwval extra afstand houden. Het volgen van een slipcursus is zeker een aanrader. Hierbij leer je het gedrag van je auto kennen en hoe je jouw auto onder verschillende omstandigheden onder controle kunt houden.

Bij ons koopt u al een band vanaf € 86,- inclusief montage en heeft u een winterbandenset vanaf €555,-. Voor slechts €55,- doen wij een bandenwissel en slaan wij uw banden op.

 

2. Trotseer winterse omstandigheden met sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zijn onmisbaar wanneer je op skivakantie gaat naar een gebied waar veel sneeuw valt. De sneeuwkettingen garanderen maximale veiligheid en grip onder de zware weersomstandigheden. Ze zijn snel en gemakkelijk aan te brengen door het logische en geautomatiseerde systeem. Het is verstandig om de sneeuwkettingen in je achterbak te hebben liggen, en in sommige landen zijn ze zelfs verplicht onder zware, winterse omstandigheden.

Wij hebben verschillende soorten op voorraad. De maand januari ontvangt u 20% korting op sneeuwkettingen, dus kom snel!

 

3. Koel- en ruitenwisservloeistof met antivries

Voordat je vertrekt is het erg handig om je koelvloeistof te laten controleren bij ons. Dan kunnen we ook meteen of de accu van je auto nakijken. Want ook deze kan last krijgen van de kou. Check ook of je ruitenwisservloeistof is aangepast aan de juiste temperaturen. Zorg hierbij dat je een antivries-variant hebt. Het is belangrijk om dit in het laagland te doen, want als je de berg omhoog rijdt en alles bevriest, krijg je het de rest van de vakantie niet meer ontdooid.

Geen tijd om langs te komen? Geen probleem, zelf controleren kan met behulp van een antivries-meter. Je verwijdert de radiateurdop (niet doen bij een warme motor, want dan staat er druk op) en stopt het slangetje van de antivries-meter in de vloeistof. De vloeistof wordt opgezogen waarna de meter laat zien tot hoeveel graden vorst de motor beschermd is.

Tijdens onze wintercheck wordt dit uiteraard allemaal gecontroleerd. De wintercheck is gratis voor myRenault+ leden, voor niet leden €14,95

Laat uw ruitenwissers gratis controleren!
en zo nodig vervangen nú met korting 20% én GRATIS montage.

 

4. Dakkoffer of skidrager

Wanneer je op vakantie gaat en je heel veel spullen hebt om mee te nemen, dan is de auto soms vol. Hoe ga je dan de rest van de spullen nog meenemen? Een heel handig attribuut om net die extra bagage mee te nemen is een dakkoffer of skidrager. Van ski’s en stokken tot aan tassen met kleding. Maar ook een tas met speelgoed of andere overige spullen zijn ideaal te vervoeren in een dakkoffer.

Verschillende dakdragers en dakkoffers kunt u bij ons in de showroom bekijken en vergelijken. In januari ontvangt u nu ook op deze 20% korting!

 

5. Wintercheck

Om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens de autorit is het belangrijk om te zorgen dat de auto voor de vakantie tiptop in orde is. Wij adviseren dan ook om in de aanloop naar je vakantie de Renault Wintercheck te laten doen. Zo kun je onbezorgd op vakantie! De wintercheck is gratis voor myRenault+ leden, voor niet leden €14,95

 

Ben jij klaar voor vertrek? On y va!

Wij wensen u een prettige vakantie.