Vanaf 1 juli krijgen particulieren een subsidie van €4.000,- op de aanschaf van een elektrische auto. Op een gebruikte elektrische auto ontvangt de particulier €2.000,- subsidie. Een voorwaarde is dat de actieradius tenminste 120 kilometer bedraagt.

Hiermee wil de overheid de elektrische auto bereikbaar maken voor een grotere groep dan alleen zakelijke rijders. Met deze regeling wordt de drempel lager een elektrische auto aan te schaffen.

Emissieloze personenauto’s, zowel occasions als nieuw, met een oorspronkelijke cataloguswaarde tussen de €12.000,- en €45.000,- en een minimale actieradius van 120 kilometer komen in aanmerking. De auto moet enkele jaren bij dezelfde eigenaar blijven. Eigenaren die binnen 3 jaar een andere auto kopen, betalen een deel van de subsidie terug. De subsidie wordt alleen toegekend bij aankoop of lease via een erkend bedrijf.

Door deze regeling komen particulieren die via ons een nieuwe of gebruikte Renault ZOE ook in aanmerking voor deze subsidie. Bovendien leveren wij een nieuwe Renault ZOE met gratis laadpunt!

Wij maken elektrisch rijden graag extra aantrekkelijk voor u, maak snel een afspraak!